Co za posiłek!
Nasz szef kuchni Marcin serwuje racuchy z gęsiny
i wino Daos Treasure Cabernet Sauvignon.
Zaszalej w kuchni i zachwyć się niezwykłym połączeniem Daos Treasure Cabernet Sauvignon – wina o aromacie jagód, szafranu, jeżyn oraz goździków – z racuchami z gęsiny. To będzie prawdziwa uczta!
PRZEPIS:
Składniki:
- mąka 100 g
- sól 2 g
- cukier 10 g
- suche drożdże 7 g
- olej 10 ml
- śmietana kwaśna 10 g
- woda 50 ml
- mięso z gęsi (upieczone) 50 g
PRZYGOTOWANIE:
Wymieszać w misce cukier, drożdże i wodę, zostawić całość w ciepłym miejscu na 15 minut. Dodać olej, śmietanę i dosypać soli. Wylać uzyskaną mieszaninę do mąki i dokładnie zmieszać. Odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie dodać do ciasta pokrojoną na drobne kawałki gęsinę, wymieszać i smażyć racuchy na rozgrzanej patelni po kilka minut do złotego koloru z obu stron.