Czas na deser: sernik z owocami leśnymi i winem Kumala Chardonnnay!
Pozwól sobie na słodką przyjemność i przygotuj sernik z owocami leśnymi. Dla jeszcze lepszego smaku połącz deser z winem Kumala Chardonnay i poczuj aromatyczny bukiet łączący dojrzałego melona, słodką gruszkę i subtelne nuty waniliowego dębu.
PRZEPIS:
Składniki na sernik:
· serek śmietankowy 250 g
· śmietana 34 % 150 g
· cukier 38 g
· cukier waniliowy 12 g
· namoczone rodzynki 25 g
· żelatyna w proszku 5 g
· szczypta cynamonu
· szczypta skórki pomarańczy
Do dekoracji:
· świeże owoce
· lody jagodowe 65 g
· ciastko florentynka około 25 g
PRZYGOTOWANIE:
Sernik:
Zagotować śmietanę z cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną. Do serka śmietankowego wsypać cynamon i wymieszać. Następnie zmiksować ze sobą wszystko i dodać skórkę pomarańczową.
Rodzynki zagotować w małej ilości wody. Wylać masę sernikową do formy i posypać rodzynkami.
Wstawić sernik do lodówki na 3 godziny.
Dekoracja:
Zastygniętą masę sernika udekoruj przed podaniem świeżymi owocami. Szef kuchni, Marcin poleca podać sernik z gałką lodów jagodowych oraz ciastkiem florentynką.