Purato Siccari Rosso Bio

czerwone, wytrawne

  • Włochy
  • Nero d'Avola

Purato Siccari Rosso powstaje z najlepszych włoskich winogron. Część z nich w sposób naturalny jest podsuszana w sycylijskim słońcu. Siccari w dialekcie sycylijskim oznacza dosłownie – wysuszone na słońcu. Dzięki temu sok w winogronach staje się skoncentrowany, tworząc wyjątkowe wino. Siccari ma intensywny bukiet, jest zmysłowe i jedwabiście gładkie. W nosie miękkie jagodowe owoce i odrobina pikanterii. W smaku dominują rodzynki i wiśnie z odmiany Morello.

Aromaty i nuty smakowe:

rodzynka, jagoda, wiśnia

Foodpairing

  • potrawy mączne

4699

Skład

winogron Nero d'Avola, winogrona Shiraz i Frappato, zagęszczony moszcz winogronowy rektyfikowany, stabilizatory: mannoproteiny, E414, E353, konserwanty: E224 (zawiera siarczyny).

Wartości odżywcze

Energy (kJ) 355
Energy (kcal) 85
Fat 0
of which Saturates 0
Carbo-hydrate 1.5
of which Sugars 1.5
Protein < 0,5
Salt 0

Sprawdź, gdzie kupić

Sklepy internetowe

Sklepy stacjonarne

odwiedź nas w social mediach!

Odwiedź kanały Faktorii Win w social mediach i znajdź najlepsze winno-kulinarne inspiracje!

Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat i wyrażasz zgodę
na wyświetlanie treści alkoholowych?

Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win