Purato Siccari Rosso Bio
czerwone, wytrawne
- Włochy
- Nero d'Avola
Purato Siccari Rosso powstaje z najlepszych włoskich winogron. Część z nich w sposób naturalny jest podsuszana w sycylijskim słońcu. Siccari w dialekcie sycylijskim oznacza dosłownie – wysuszone na słońcu. Dzięki temu sok w winogronach staje się skoncentrowany, tworząc wyjątkowe wino. Siccari ma intensywny bukiet, jest zmysłowe i jedwabiście gładkie. W nosie miękkie jagodowe owoce i odrobina pikanterii. W smaku dominują rodzynki i wiśnie z odmiany Morello.
Aromaty i nuty smakowe:
rodzynka, jagoda, wiśnia
Foodpairing
- potrawy mączne
4699zł
Polecane: Na Prezent
Skład
winogron Nero d'Avola, winogrona Shiraz i Frappato, zagęszczony moszcz winogronowy rektyfikowany, stabilizatory: mannoproteiny, E414, E353, konserwanty: E224 (zawiera siarczyny).
Wartości odżywcze
Energy (kJ) | 355 |
Energy (kcal) | 85 |
Fat | 0 |
of which Saturates | 0 |
Carbo-hydrate | 1.5 |
of which Sugars | 1.5 |
Protein | < 0,5 |
Salt | 0 |