Nero Oro Appassimento
czerwone, wytrawne
- Włochy
- Nero d'Avola
Wino wyprodukowane z popularnych na Sycylii winogron szczepu Nero d’Avola, których owoce są częściowo suszone przed fermentacją. Proces ten znakomicie uwydatnia winne smaki i tekstury, a także pozwala uzyskać głęboką czerwoną barwę. W aromatach tego wina kryją się suszone owoce oraz wiśnie, natomiast w smaku dominują nuty dojrzałych, soczystych owoców oraz wanilii.
Aromaty i nuty smakowe:
suszone owoce, wiśnia, wanilia
Foodpairing
- Czerwone mięso
3999zł
Polecane: Na Prezent
Skład
Winogrona Nero d'Avola, zagęszczony moszcz winogronowy rektyfikowany, stabilizatory: E414, E456, substancje konserwujące: E224 (zawiera siarczyny)
Wartości odżywcze
Energy (kJ) | 345 |
Energy (kcal) | 82 |
Fat | 0 |
of which Saturates | 0 |
Carbo-hydrate | 0.75 |
of which Sugars | 0.75 |
Protein | < 0,5 |
Salt | 0 |