Lambrusco Emilia
czerwone, półsłodkie
- Włochy
- Lambrusco
Lambrusco to popularne, delikatnie musujące wino pochodzące z północnych Włoch. W przeciwieństwie do szampana, jest produkowane metodą Charmata, co oznacza, że ostatnia faza fermentacji odbywa się w szczelnych kadziach. Lambrusco powstaje z czerwonych winogron dojrzewających w słonecznej części regionu Reggio Emilia. W smaku i zapachu wyczuwalne są czerwone owoce, takie jak truskawki, maliny czy wiśnie. Wino jest intensywne w smaku, z długim finiszem.
Aromaty i nuty smakowe:
truskawka, malina, wiśnia
Foodpairing
- Aperitif
2199zł
Polecane: Na Prezent
Skład
winogrona, mcr, guma arabska, poliasparaginian potasu, pirosiarczyn potasu
Wartości odżywcze
Energy (kJ) | 287.9 |
Energy (kcal) | 69.4 |
Fat | 0 |
of which Saturates | 0 |
Carbo-hydrate | 4.58 |
of which Sugars | 4 |
Protein | <0.2 |
Salt | <0.02 |