Lambrusco Emilia

czerwone, półsłodkie

  • Włochy
  • Lambrusco

Lambrusco to popularne, delikatnie musujące wino pochodzące z północnych Włoch. W przeciwieństwie do szampana, jest produkowane metodą Charmata, co oznacza, że ostatnia faza fermentacji odbywa się w szczelnych kadziach. Lambrusco powstaje z czerwonych winogron dojrzewających w słonecznej części regionu Reggio Emilia. W smaku i zapachu wyczuwalne są czerwone owoce, takie jak truskawki, maliny czy wiśnie. Wino jest intensywne w smaku, z długim finiszem.

Aromaty i nuty smakowe:

truskawka, malina, wiśnia

Foodpairing

  • Aperitif

2199

Skład

winogrona, mcr, guma arabska, poliasparaginian potasu, pirosiarczyn potasu

Wartości odżywcze

Energy (kJ) 287.9
Energy (kcal) 69.4
Fat 0
of which Saturates 0
Carbo-hydrate 4.58
of which Sugars 4
Protein <0.2
Salt <0.02

Sprawdź, gdzie kupić

Sklepy internetowe

Sklepy stacjonarne

odwiedź nas w social mediach!

Odwiedź kanały Faktorii Win w social mediach i znajdź najlepsze winno-kulinarne inspiracje!

Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat i wyrażasz zgodę
na wyświetlanie treści alkoholowych?

Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win