Kadarka

czerwone, półsłodkie

  • Bułgaria
  • KADARKA

Kadarka to najpopularniejsza odmiana winorośli na Węgrzech, uprawiana z powodzeniem na całym Półwyspie Bałkańskim. Wino wyprodukowane z tego szczepu wyróżnia się przepięknym rubinowym kolorem z wyraźnymi fioletowymi refleksami oraz owocowym bukietem aromatów. To lekkie i przyjemne w smaku wino, z delikatną słodyczą i nutami czarnej porzeczki oraz malin. Finisz charakteryzuje się doskonałą równowagą między kwasowością a słodyczą.

Aromaty i nuty smakowe:

czarna porzeczka, malina

Foodpairing

  • Desery

1499

Skład

winogrona; skoncentrowany moszcz gronowy, substancja konserwująca: pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu

Wartości odżywcze

Energy (kJ) 395
Energy (kcal) 94
Fat <0.10
of which Saturates <0.10
Carbo-hydrate 4.3
of which Sugars 4.3
Protein <0.50
Salt <0.10

Sprawdź, gdzie kupić

Sklepy internetowe

Sklepy stacjonarne

odwiedź nas w social mediach!

Odwiedź kanały Faktorii Win w social mediach i znajdź najlepsze winno-kulinarne inspiracje!

Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat i wyrażasz zgodę
na wyświetlanie treści alkoholowych?

Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win