Kadarka
czerwone, półsłodkie
- Bułgaria
- KADARKA
Kadarka to najpopularniejsza odmiana winorośli na Węgrzech, uprawiana z powodzeniem na całym Półwyspie Bałkańskim. Wino wyprodukowane z tego szczepu wyróżnia się przepięknym rubinowym kolorem z wyraźnymi fioletowymi refleksami oraz owocowym bukietem aromatów. To lekkie i przyjemne w smaku wino, z delikatną słodyczą i nutami czarnej porzeczki oraz malin. Finisz charakteryzuje się doskonałą równowagą między kwasowością a słodyczą.
Aromaty i nuty smakowe:
czarna porzeczka, malina
Foodpairing
- Desery
1499zł
Polecane: Do Relaksu
Skład
winogrona; skoncentrowany moszcz gronowy, substancja konserwująca: pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu
Wartości odżywcze
Energy (kJ) | 395 |
Energy (kcal) | 94 |
Fat | <0.10 |
of which Saturates | <0.10 |
Carbo-hydrate | 4.3 |
of which Sugars | 4.3 |
Protein | <0.50 |
Salt | <0.10 |