Egri Bikaver

czerwone, wytrawne

  • Węgry
  • cabernet

Egri Bikavér (po polsku „bycza krew”) to jedna z najbardziej znanych i najlepiej sprzedających się węgierskich marek winiarskich. Pochodzi z historycznego regionu Eger, gdzie produkcja wina opiera się na mieszaniu od trzech do trzynastu różnych szczepów winogron. Ten wieloodmianowy trunek powstał na bazie czterech popularnych szczepów: Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos i Porto. Leżakowanie nadało mu charakterystyczny pieprzny smak z lekką kwasowością. W kolorze jasnorubinowe, w smaku harmonijne, z dominującą nutą dojrzałych śliwek. Pozostawia wyrazisty finisz na języku.

Aromaty i nuty smakowe:

śliwka, malina

Foodpairing

  • Czerwone mięso

2499

Sprawdź, gdzie kupić

Sklepy internetowe

Sklepy stacjonarne

odwiedź nas w social mediach!

Odwiedź kanały Faktorii Win w social mediach i znajdź najlepsze winno-kulinarne inspiracje!

Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat i wyrażasz zgodę
na wyświetlanie treści alkoholowych?

Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win