Wino podkręca smak, a umiejętnie dobrane potrafi przenieść w zupełnie inny wymiar kulinarnych doznań. Nie musisz być sommelierem, by stworzyć połączenie idealne - sprawdź nasze propozycje.

Colpasso Nero d'Avola

Colpasso Nero d'Avola

TWP

czerwone półwytrawne
  • 16-18°C
  • czas chłodzenia 0,5h
  • 0.75

To półwytrawne włoskie wino powstaje z najlepszych i starannie wybieranych winogron szczepu Nero d'Avola w winnicy położonej w zachodniej części Sycylii. Owoce są zbierane ręcznie pod koniec września, aby zachować ich optymalną kwasowość, a następnie suszone przez 30 dni, co sprawia, że wino zyskuje bardziej wyrazisty smak i aromat. Półwytrawne wino o intensywnej czerwonej barwie i aromacie pieprzu oraz innych przypraw w jego złożonym smaku dominują ciemne owoce jagodowe doskonałe wino do podawania z czerwonymi mięsami

29.99*cena sugerowana

Wybierz inne polecane wina

placeholer-small
19.99*cena sugerowana

Captain Cook Shiraz Cabernet

ZenZen

    Australia czerwone wytrawne Shiraz, Cabernet Sauvignon Czerwone mięso
    placeholer-small
    17.99*cena sugerowana

    Bardolino Chiaretto Vitis Nostra

    Enoitalia

      Włochy różowe wytrawne Corvina, Rondinella, Molinara Makaron
      placeholer-small
      17.99*cena sugerowana

      Bardolino Vitis Nostra

      Enoitalia

        Włochy czerwone wytrawne Corvina, Rondinella, Molinara Makaron

        Dowiedz się więcej z kursu wina

        Tak smakują Włochy!

        Lekcja nr 8

        W tym odcinku zapraszam na lekcję enoturystyczną tropem Włoch, podczas której poznasz włoskie regiony winiarskie i tutejsze szczepy, znane na całym świecie.

        Tak smakują Włochy! czytaj więcej
        splash splash splash splash splash splash splash splash splash splash splash
        Do góry
        Faktoria

        Serwis przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

        Czy masz ukończone 18 lat? Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.
        © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win
        Test Smaku