Kadarka
czerwone, półsłodkie
- Bułgaria
- KADARKA
Kadarka to najpopularniejsza odmiana winorośli na Węgrzech, uprawiana z powodzeniem na całym Półwyspie Bałkańskim. Wino wyprodukowane z tego szczepu wyróżnia się przepięknym rubinowym kolorem z wyraźnymi fioletowymi refleksami oraz owocowym bukietem aromatów. To lekkie i przyjemne w smaku wino, z delikatną słodyczą i nutami czarnej porzeczki oraz malin. Finisz charakteryzuje się doskonałą równowagą między kwasowością a słodyczą.
Aromaty i nuty smakowe:
czarna porzeczka, malina
Foodpairing
-
Desery
1499zł
Polecane: Do Relaksu
Skład
winogrona; skoncentrowany moszcz gronowy, substancja konserwująca: pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu
Wartości odżywcze
| Energy (kJ) | 395 |
| Energy (kcal) | 94 |
| Fat | <0.10 |
| of which Saturates | <0.10 |
| Carbo-hydrate | 4.3 |
| of which Sugars | 4.3 |
| Protein | <0.50 |
| Salt | <0.10 |
Sprawdź, gdzie kupić
Sklepy internetowe
Sklepy stacjonarne