Nero d'Avola Galante
czerwone, półwytrawne
- Włochy
- Nero d'Avola
„Galante” oznacza „delikatny”, co idealnie odzwierciedla subtelność Nero d’Avola – najpopularniejszej lokalnej odmiany winorośli na Sycylii. Wino ma piękny, rubinowy kolor, uzyskany dzięki procesowi leżakowania w stalowych kadziach. Starannie dobrane grona z winnic na wyspie nadają mu aromaty i smak dojrzałych czerwonych owoców, takich jak porzeczki, wiśnie oraz nuty lukrecji.
Aromaty i nuty smakowe:
czerwona porzeczka, wiśnia, lukrecja
Foodpairing
- warzywa
2499zł
Polecane: na spotkanie z przyjaciółmi
Skład
Winogrona, mcr, guma arabska/poliasparaginian potasu/kwas metawinowy, metabisulfit potasu
Wartości odżywcze
Energy (kJ) | 324 |
Energy (kcal) | 78 |
Fat | 0 |
of which Saturates | 0 |
Carbo-hydrate | 1.55 |
of which Sugars | 0.55 |
Protein | <0.2 |
Salt | n.d. |