Winne inspiracje

Podane i polane na deser

Podane i polane na deser

Czas na deser: sernik z owocami leśnymi i winem Kumala Chardonnnay!

Pozwól sobie na słodką przyjemność i przygotuj sernik z owocami leśnymi. Dla jeszcze lepszego smaku połącz deser z winem Kumala Chardonnay i poczuj aromatyczny bukiet łączący dojrzałego melona, słodką gruszkę i subtelne nuty waniliowego dębu.

PRZEPIS:

Składniki na sernik:

  • serek śmietankowy 250 g
  • śmietana 34 %  150 g
  • cukier 38 g
  • cukier waniliowy 12 g
  • namoczone rodzynki  25 g
  • żelatyna w proszku 5 g
  • szczypta cynamonu
  • szczypta skórki pomarańczy

Do dekoracji:

  •  świeże owoce
  • lody jagodowe 65 g
  • ciastko florentynka około 25 g

PRZYGOTOWANIE:

Sernik:

Zagotować śmietanę z cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną. Do serka śmietankowego wsypać cynamon i wymieszać. Następnie zmiksować ze sobą wszystko i dodać skórkę pomarańczową.
Rodzynki zagotować w małej ilości wody. Wylać masę sernikową do formy i posypać  rodzynkami.
Wstawić sernik do lodówki na 3 godziny.

Dekoracja:

Zastygniętą masę sernika udekoruj przed podaniem świeżymi owocami. Szef kuchni, Marcin poleca podać sernik z gałką lodów jagodowych oraz ciastkiem florentynką.

odwiedź nas w social mediach!

Odwiedź kanały Faktorii Win w social mediach i znajdź najlepsze winno-kulinarne inspiracje!

Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat i wyrażasz zgodę
na wyświetlanie treści alkoholowych?

Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win