Colpasso Nero d'Avola
czerwone, półwytrawne
- Włochy
- Nero d'Avola

Półwytrawne włoskie wino powstaje z najlepszych i starannie wybieranych winogron szczepu Nero d'Avola w winnicy położonej w zachodniej części Sycylii. Owoce zbierane ręcznie pod koniec września, zachowują optymalną kwasowość, a następnie są suszone przez 30 dni. Wino o intensywnej czerwonej barwie i aromacie pieprzu oraz innych przypraw. W jego złożonym smaku dominują ciemne owoce jagód.
Aromaty i nuty smakowe:
jagoda, pieprz
Foodpairing
-
Czerwone mięso
2999zł
Polecane: Na Prezent
Skład
Winogrona Nero d'Avola, zagęszczony moszcz winogronowy rektyfikowany, stabilizatory: E414, E456, substancje konserwujące: E224 (zawiera siarczyny)
Wartości odżywcze
Energy (kJ) | 345 |
Energy (kcal) | 82 |
Fat | 0 |
of which Saturates | 0 |
Carbo-hydrate | 0.75 |
of which Sugars | 0.75 |
Protein | < 0,5 |
Salt | 0 |
Sprawdź, gdzie kupić
Sklepy internetowe




Sklepy stacjonarne







