Colpasso Nero d'Avola

czerwone, półwytrawne

  • Włochy
  • Nero d'Avola

Półwytrawne włoskie wino powstaje z najlepszych i starannie wybieranych winogron szczepu Nero d'Avola w winnicy położonej w zachodniej części Sycylii. Owoce zbierane ręcznie pod koniec września, zachowują optymalną kwasowość, a następnie są suszone przez 30 dni. Wino o intensywnej czerwonej barwie i aromacie pieprzu oraz innych przypraw. W jego złożonym smaku dominują ciemne owoce jagód.

Aromaty i nuty smakowe:

jagoda, pieprz

Foodpairing

  • Czerwone mięso

2999

Skład

Winogrona Nero d'Avola, zagęszczony moszcz winogronowy rektyfikowany, stabilizatory: E414, E456, substancje konserwujące: E224 (zawiera siarczyny)

Wartości odżywcze

Energy (kJ) 345
Energy (kcal) 82
Fat 0
of which Saturates 0
Carbo-hydrate 0.75
of which Sugars 0.75
Protein < 0,5
Salt 0

Sprawdź, gdzie kupić

Sklepy internetowe

Sklepy stacjonarne

odwiedź nas w social mediach!

Odwiedź kanały Faktorii Win w social mediach i znajdź najlepsze winno-kulinarne inspiracje!

Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat i wyrażasz zgodę
na wyświetlanie treści alkoholowych?

Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win